Menu

Cara Join Bisnes Shaklee Dari Rumah

Ingat lagi sekitar tahun 2016, sewaktu masih bekerja sebagai Penolong Pegawai Perubatan di hospital kerajaan, saya mencari-cari arah tuju kehidupan. Walaupun ada kerja yang selesa, gaji yang tetap masuk setiap bulan serta dijamin duit selepas saya pencen nanti, namun dalam hati saya seolah-olah ada ruang kosong.

cara join bisnes shaklee
Kenangan bawa anak ke tempat kerja.

Ada satu perkara yang buatkan saya tak tenang, resah dan rasanya saya tak sesuai berkerja dengan orang atau makan gaji. Membesar dengan ayah yang berkerja sendiri, ada masa sendiri, saya pun impikan kehidupan yang ada fleksibiliti begitu terutama bila ada anak.

Jumpa Bisnes Yang Sesuai dengan Diri

Waktu saya sedang mencari hala tuju kehidupan dan mencari arah itulah, saya ditemukan dengan bisnes Shaklee. Sejujurnya, dalam setahun sebelum, iaitu sekitar 2015 saya memang dah tengok ramai kawan-kawan Facebook yang join bisnes Shaklee. Cuma saya tak tahu macam mana nak mula.

kelebihan bisnes shaklee
Saya ada fleksibiliti dengan bisnes Shaklee

Tahun 2016 saya jumpa cara dan saluran yang betul untuk join bisnes Shaklee. Saya bermula dengan  part-time , sambil berkerja sepenuh masa, saya akan cari juga masa untuk kongsikan manfaat Shaklee.

Dan bulan kedua berniaga, Allah swt rezekikan saya capai pendapatan 4 angka pertama dengan Shaklee. Masa tu saya sangat yakin, dengan doa dan semuanya bahawa inilah yang saya cari selama ni. Inilah bisnes yang akan beri saya fleksibiliti yang saya impikan.

Cara Untuk Join Bisnes Shaklee

Selepas berjaya capai 4 angka pertama, saya betul-betul ‘all-out‘ dan syukur Allah swt rezekikan saya raih apa yang Shaklee tawarkan pada tahun pertama saya berbisnes Shaklee.

Tahun itu, saya berjaya:

bonus kereta shaklee
Terima kunci besar simbolik layak dapat program subsidi kereta Shaklee

Sebab itu sekarang saya nak kongsikan cara join bisnes Shaklee supaya tak ada lagi yang tercari-cari macam mana nak mulakan perniagaan ni.

1.Daftar Sebagai Ahli Shaklee

Syarat untuk mulakan bisnes Shaklee semestinya perlu berdaftar sebagai ahli Shaklee. Hanya ahli sahaja layak untuk mulakan perniagaan dengan Shaklee.

cara join bisnes shaklee
Kelebihan sebagai ahli Shaklee

Selain dapat mulakan bisnes Shaklee, ini kelebihan sebagai ahli yang berdaftar:

  • Diskaun 25% untuk setiap produk Shaklee tanpa belian minimum pun. Beli 1 vitamin pun akan dapat diskaun tu.
  • Bonus peribadi akan dikreditkan ke dalam akaun setiap bulan
  • Layak untuk dapat semua yang Shaklee tawarkan seperti program subsidi kereta dan juga trip percuma
  • Shaklee sediakan laman sesawang untuk monitor bisnes, online ordering system dan akses kepada kelas produk dan pemasaran

Cara daftar sebagai Ahli Shaklee

Ada dua cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee. Iaitu:

  1. Daftar dengan yuran keahlian Rm35 untuk seumur hidup
  2. Pembelian 100UV (lebih kurang Rm350 ke atas) akan dapat keahlian percuma
cara buat bisnes shaklee
Beli dan guna kemudian kongsikan manfaatnya

Daftar di bawah organisasi bisnes TBS Wellness yang diketuai oleh saya sendiri dengan hubungi saya di sini.

2.Mula Gunakan Produk Shaklee

Untuk bina bisnes dengan Shaklee, perlu guna dan rasai sendiri perubahan pada diri.

Disebabkan Shaklee ialah syarikat berasaskan produk, ia bukan scam atau skim cepat kaya. In fact, 70% daripada pengguna Shaklee tidak menjalankan perniagaan pun. Ini bermakna produk Shaklee benar-benar berkesan.

cara buat bisnes shaklee
Apa saja kesan yang dialami, kongsikan manfaatnya. Kesan terawal saya ialah kulit kusam.

Bila gunakan produk, ada kesan pada diri sendiri seperi kulit lebih berseri, berat badan atau dari segi tenaga. Inilah masanya untuk jadi duta kepada bisnes sendiri. Kita ialah testimoni bergerak atau living proof.

Shaklee tak perlu bayar mana-mana artis sebagai duta sebab kebanyakan penggunanya adalah duta kepada produk itu sendiri atas sebab keberkesanan produk Shaklee.

3.Berkongsi Manfaat Shaklee

Bila dah guna produk, jangan simpan seorang diri kesan tu. Kongsikan kebaikan dengan keluarga dan kawan-kawan. Dari sinilah kita akan dapat pelanggan pertama dan seterusnya.

Tanpa perkongsian, maka manfaatnya terhenti pada kita sahaja. Kalau dikongsi, lebih ramai akan dapat kesan dan dapat baiki tahap kesihatan.

sabuh basuh shaklee
Banyak rangkaian produk Shaklee untuk diri sendiri dan isi rumah pun

Pilih sahaja produk mana yang kita nak guna dan selesa untuk berkongsi, begitu besar peluang yang terhidang bila join bisnes Shaklee.

Kongsi Peluang Yang Shaklee Tawarkan

Apa saja yang kita akan dapat, teruskan berkongsi di mana-mana platform yang kita selesa. Peluang yang Shaklee tawarkan sangat banyak dan sesuai untuk kebanyakan lapisan masyarakat.

Ada masa yang fleksibil, ada pendapatan tanpa had, ada peluang pelancongan bertaraf 5 bintang, ada anugerah dan recognition serta banyak lagi. Bila kita dah join bisnes Shaklee, ajak sekali orang terdekat. Ia akan jadi lebih seronok dan berbaloi-baloi.

4.Membina Organisasi Sendiri (Sponsoring)

Bermula dengan seorang diri, mula untuk bina rangkaian sendiri. Boleh bantu kawan-kawan dan ahli keluarga untuk daftar walaupun sebagai pengguna sahaja. Kelebihan mereka dapat sama seperti kita.

cara join bisnes shaklee
Bila berkongsi, kita akan tambah nilai dalam hidup orang lain juga

Mereka akan berpeluang dapat penjimatan 25%, berpeluang bina bisnes Shaklee dan boleh dapatkan produk Shaklee di mana-mana branch di seluruh Malaysia.

5. Memberi Servis Yang Baik

Selain kita sendiri, bantu pula mereka yang berdaftar di bawah organisasi untuk tambah pendapatan dengan Shaklee. Itulah salah satu cara beri servis yang baik.

Selain itu, beri tunjuk ajar kepada mereka yang nak tambah pendapatan. Sentiasa tambah ilmu untuk produk dan juga pemasaran, kemudian panjangkan ilmu untuk organisasi sendiri.

Dari situ, kita akan dapat bantu orang lain pula. Yang penting, mulakan dengan langkah pertama hari ini.

Nina Salleh | Shaklee Business Builder

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: