Menu
youth shaklee

Rangkaian Produk Penjagaan Wajah Youth Skincare

Rangkaian produk penjagaan wajah Youth Skincare dari Shaklee ialah yang terulung dan diuji secara klinikal berkesan untuk menambahbaik 100% kulit penggunanya.

Youth bebas daripada 2500 bahan terlarang

Ia diformulasikan dengan kandungan vitamin daripada tumbuh-tumbuhan sepenuhnya, maka semua jenis kulit memerlukan Youth bagi merawat dan memberikan kesan kulit yang lebih baik.

Istimewa Youth Skincare dari Shaklee

Kajian klinikal mendapati mereka yang menggunakan Youth Skincare dapat menambahbaik kulit dari segi:

  • Mengecilkan liang pori

  • Mengurangkan kedutan dan garis halus

  • Sekatakan tona kulit

  • Perbaiki tekstur kulit

  • Tambah seri pada kulit

  • Anjalkan kulit

  • Pigmentasi

  • Ketegangan kulit

Rangkaian Produk Penjagaan Wajah Youth Skincare Shaklee

Ada 8 item penting dalam  produk penjagaan wajah Youth Skincare oleh Shaklee termasuk mask untuk muka. Kesemuanya diformulasikan istimewa dari bahan semulajadi.

Rangkaian Youth skincare Shaklee lengkap

Jangan risau sebab tak akan dapat produk penjagaan wajah seperti Youth skincare Shaklee, yang formulanya sudah dipatenkan hanya untuk Shaklee sahaja.

Paling penting Youth Skincare dari Shaklee ni sudah mendapat kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Jadi tak perlu risan dengan keselamatan dan juga gunakan tanpa was-was.

Item dalam Youth Skincare Shaklee untuk baiki kulit

1.Youth Luminious Gel Oil Cleanser

Youth Gel Oil Cleanser adalah pencuci muka tanpa sabun, mempunya pH seimbang dan boleh berfungsi sebagai make-up remover. Hanya picit sebesar biji sawi saja untuk setiap kali penggunaan, bukan saja jimat malah memberi kulit yang lebih bersih.

Kulit muka terus rasa auto-lembut dan extra bersih. Serius.

Pencuci muka Youth Skincare
Gel oil cleanser untuk kulit kering atau berminyak
Dapatkan Youth Luminious Gel Oil Cleanser anda di sini

2. Youth Perfecting Skin Toner

Toner Youth bukan saja membersih, tapi memberikan nutrisi kepada kulit dengan anggur muscadine. Untuk kulit muka yang ada blackhead atau whitehead, lap ke bahagian muka yang terjejas, terus hilang tanpa kesan. Untuk jerawat, lap dengan kapas yang sudah ada titisan Youth toner kemudian biarkan sebentar, jerawat akan kecut dengan cepat.

youth skincare shaklee
Toner Youth yang sangat jimat. Untuk kegunaan 6-7 bulan.

Selepas cuci muka dan bersihkan dengan air, saya akan biarkan muka tanpa lap. Terus  titis 2-3 titik Youth Perfecting Skin Toner atas kapas bersih dan lap dengan lembut ke muka.

exfoliate skin toner
Saya pun baru belajar pakai toner bagai sejak kenal Youth Skincare. hihi
Dapatkan Youth Perfecting Skin Toner di sini

3.Youth Activating Serum

Serum Youth mengandungi bahan-bahan yang sangat berkuasa untuk merubah kulit menjadi lebih sihat dan nampak lebih muda. Ia diformulasi dengan 10 kali ganda Youth Complex.

youth complex shaklee
Formula yang khas untuk penghasilan Youth Skincare Shaklee yang beri kesan awet muda

Bermakna serum Youth ada 10 kali lebih kuasa untuk baiki dan bantu kulit untuk hasilkan sel kulit baru yang lebih sihat.

Disebabkan kepekatan kandungan bahan aktif sangat tinggi dalam Youth serum, hanya 1 pam sahaja sudah memadai untuk kegunaan seluruh muka.

Serum Youth adalah antara item yang penting untuk baiki kulit.

Serum youth skincare

Dapatkan Youth Activating Serum anda di sini

4.Youth Moisturizer dengan SPF 50

Youth Moisturizer atau pelembap muka skincare Shaklee yang dilengkapi dengan pelindung ultraviolet (UV) SPF50 memang wajib untuk kulit muka yang sihat dan dilindungi.

Mereka yang ada kulit kering beri feedback bila pakai pelembap ni, kulit semakin pulih dan sangat lembut. Tak ada lagi masalah kulit yang menggelupas akibat kekeringan.

pelindung uv broadspectrum
Wajib guna pelindung UV waktu siang

Ia dilengkapi dengan SPF50 yang sesuai dengan cuaca negara Malaysia. Kulit kering atau berminyak, sesuai untuk menggunakan Youth Moisturizer dengan SPF50 ini sebab ia water-based.

Sejak pakai Youth Moisturizer dengan SPF50, kulit saya pun sudah kurang sunburn. Biasanya akan berbekas perbezaan warna kulit antara dalam tudung dengan bahagian muka yang terdedah, sejak guna krim pelembap ini masalah sunburn sudah tiada.

sunscreen broadspectrum
“Broadspectrum” untuk melindungi kulit dari sinar uvA dan uvB
Dapatklan Age Defense Moiturizer-SPF 50 di sini

5.Youth Renewal Night Cream

Youth Renewal Night Cream dari  atau krim malam skincare Shaklee yang diformula untuk memperbaharui kulit dengan lebih berkesan sewaktu kita tidur setiap malam. Terdapat dua jenis iaitu light dan rich (ada jojoba oil dan shea butter) .

Saya guna Youth renewal night cream jenis light, bila sapu di muka terasa seolah-olah  sedang pegang kulit bayi. Kulit terasa sangat lembut dengan tekstur krim yang halus, cepat meresap dan tidak menyumbatkan liang pori. Bila bangun untuk solat pun tak perlu cuci muka, hanya bilas dengan air sudah mencukupi.

krim malam youth
Satu bekas ni untuk kegunaan 6-7 bulan.
night cream youth
Dua jenis night cream Youth
Dapatkan Youth Advanced Renewal Night Cream anda di sini

6.Youth Radiance C&E

radiance ce
Kapsul emas youth Skincare

Hasil konsisten dengan Youth Radiance C&E, kawasan kulit muka yang berjeragat nampak lebih baik. Dengan 20% vitamin C dan vitamin E serta ekstrak raspberry, ia sangat berkesan untuk buat kulit lebih tegang, hilang jeragat dan parut degil. Fungsi skincare Shaklee Youth untuk berui nutrisi pada kulit. Sebab itu ia sesuai untuk semua jenis kulit.

vitamin c dan e untuk jeragat
Kapsul emas. Guna yang ini tak perlu botox dah.

Ada 60 kapsul keemasasan dalam setiap bekas.

Kalau kulit berkedut dan jeragat, memang sangat disarankan untuk menggunakan Youth Radiance C&E dua atau tiga kali seminggu.

Dapatkan Radiance C&E di sini

Item dalam set penjagaan wajah Youth Skincare Shaklee seperti pencuci muka, toner dan krim malam boleh bertahan sehingga 6-7 bulan sekiranya digunakan mengikut saranan yang ditetapkan.

Penjimatan berganda dan pelaburan yang berbaloi untuk dapatkan kulit yang sihat, anjal, awet muda dan tak berkedut walau meniti usia keemasan.

youth skincare shaklee
Daftar di sini untuk dapatkan Youth pada harga ahli

Untuk memulakan penjagaan wajah dengan Youth Skincare Shaklee, saya cadangkan untuk guna 4 item asas iaitu pencuci muka, toner, pelembap dan krim malam. Ia adalah asas untuk penjagaan dengan bahan-bahan yang semulajadi. Dengan Youth skincare Shaklee, kita akan dapat kulit yang sihat serta alam sekitar yang lebih terjaga untuk generasi akan datang.

Nina Salleh | Empowering moms

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

One thought

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: