Menu

Diet PCOS Turun Berat Badan dengan Formula FBM

Diet FBM bantu Pesakit PCOS

Sebenarnya ini bukan testimoni diet PCOS (polycystic ovary syndrome) turun berat badan yang pertama, ikut formula FBM. Ada banyak lagi yang dapat kesan positif selepas ubah pemakanan ikut formula diet fat burning machine (FBM).

diet pcos turun berat badan
Gambaran ovari mereka yang menderita PCOS

Kebanyakan mereka yang ada masalah PCOS akan menderita dengan masalah susah hamil dan juga sukar untuk turunkan berat badan. Betapa berat mata memandang berat lagi yang sedang alami.

Kisah Diet PCOS Turun Berat Badan

Ini kisah Puan M, yang ingin baiki tahap kesihatan beliau. Bukan saja berat badan berlebihan, beliau juga ada penyakit lain yang membuatkan masalah PCOS dan berat badan bertambah sukar turun.

Berat asal:98kg
Berat terkini : 90kg (hasil diet FBM selama 6minggu)
Umur : 41 tahun

Senarai masalah kesihatan Puan M:

  • Obesiti
  • PCOS
  • Eczema
  • Fatty liver
  • Penyakit Kencing manis

Percaya atau tidak kebanyakan masalah yang disenaraikan bermula daripada rintangan insulin dalam badan (insulin resistance). Rintangan insulin yang tinggi akan buatkan keradangan kronik yang akan perlahan-lahan menimbulkan masalah kesihatan.

Sebab itu ramai yang buat diet FBM, mereka betulkan pemakanan dengan konsisten akan alami sendiri perubahan.

diet pcos turun berat badan
Setakat 6 minggu bacaan gula pun menunjukkan perubahan

Bukan saja bacaan gula menunjukkan perubahan, badan Puan M juga dah rasa ringan sangat. MasyaAllah saya tumpang bahagia bila dapat feedback yang macam ini. Kita usaha dan doa selebihnya serahkan hasil pada Allah swt.

Pesakit PCOS Susah Turun Berat Badan

Memang tak dinafikan, pesakit PCOS akan alami kesukaran untuk turunkan berat badan sebab perubahan hormon.

Hormon yang tinggi rendah dan tidak stabil akan mengganggu sistem tubuh. Ditambah pula dengan pemakanan yang tidak terjaga, tambah naikkan rintangan insulin, tambah lagi keradangan dalaman dan terukkan lagi masalah PCOS.

Mula-mula buat diet FBM, berat badan turun tak sampai pun 1 kilogram. Kemudian mula buat advance diet FBM barulah berat mula tunjukkan penurunan 5KG dalam masa sebulan. Then berat stuck lagi, kemudian buat ITF berat pagi ni turun lagi 3KG dan timbangan terbaru 91KG

Dalam masa 6 minggu, hasil diet FBM pesakit PCOS turun berat badan sebanyak 8KG. MasyaAllah. Jangan putus asa dan teruskan saja ikut mealplan FBM.

diet pcos turun berat
Muka sangat kecut tak ada lagi double chin

Antara feedback lain yang Puan M dah mula rasa termasuklah gejala ekzema yang semakin berkurang. Kaki pula dah tak lenguh bila turun naik tangga di kolej.

Dari segi perubahan hormon, apa yang Puan M rasa ialah period semakin baik, lawas dan regular. Katanya period dah lama tak regular dan sangat bercelaru. Yang paling seronok ialah masalah craving dah makin baik. Bila masalah craving selesai, insyaAllah banyak perubahan akan menyusul luaran dan dalaman.

Kita doakan semoga Puan M dapat konsisten tukar dan ubah pemakanan ikut gaya diet FBM. Semoga senarai masalah kesihatan akan di cross satu per satu.

Buat pejuang PCOS, teruskan berusaha. Berminat nak dapat guide dan cara diet FBM macam puan M, boleh terus hubungi Nina Salleh Coach Diet FBM.

Nina Salleh | Coach Diet FBM

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: