Menu

Pesakit Ovarian Cyst Berjaya Hamil Selepas Amalkan Polifenol

Salah seorang pesakit ovarian cyst berjaya hamil selepas banyak kali dan bermacam-macam ikhtiar dilakukan sebelum ini. Bukan lah beliau tidak cukup usaha, namun dengan masalah ovarian cyst yang dialami, ia menjadikan kebarangkalian untuk hamil lebih rendah.

Dengar berita gembira dari beliau buat saya rasa bahagia dan hati berbunga-bunga.

Bahayakah Ovarian Cyst?

Ada jenis ovarian cyst yang menyebabkan kesukaran untuk hamil.

Sebenarnya ovarian cyst ialah kantung nipis yang berisi cecair, yang berada di dalam ovari. Kantung ini sebenarnya normal kerana ia mempunyai telur untuk wanita. Namun, apabila ia tidak menetas dan dikeluarkan, dan saiz melebihi 2cm, ia dinamakan sebagai ovarian cyst.

Ia bukanlah sejenis ketumbuhan kanser kerana tidak merebak secara bahaya ke organ lain di dalam tubuh badan. Ketumbuhan ini membesar secara perlahan-lahan.

Kantung berisi air ovarian
Cecair yang terdapat dalam ketumbuhan ovarian cyst ini boleh jadi cair seperti air, pekat likat atau mengandungi tisu seperti rambut dan gigi. Ovarian cyst boleh menyebabkan kesukaran untuk hamil. Lebih-lebih lagi kalau jenis endometrioma atau endometriosis kerana ia akan meenurunkan kadar kesuburan antara 20-30%.

Kaitan Ovarian Cyst dan Kesuburan

Ovarian cyst biasanya menyukarkan untuk hamil. Bagi jenis yang normal, ia akan pecah dan mengeluarkan telur iaitu ovum.

Sekiranya ovarian cyst ini tidak pecah, ia akan terus membesar dan menjadi functional ovarian cyst. Ia tidak berbahaya. Namun jika terus membesar ia boleh pecah sendiri dan menyebabkan pendarahan yang banyak yang boleh mengancam nyawa.

Cyst terus membesar sebagai functional ovarian cyst

Ada jenis ovarian cyst yang menganggu kesuburan seperti:

  • Cyst yang disebakan oleh endometriosis
  • Cyst yang disebakan oleh polycystic ovarian cyst

Bagaimana Polifenol Membantu Pesakit Ovarian Cyst

Polifenol yang mempunyai kandungan resveratrol dari anggur, kebanyakannya, mempunya kebolehan untuk membantu ovari, untuk berfungsi dengan baik.

Resveratrol sebagai antiradang dan antioksidan untuk atasi PCOS

Ia tinggi dengan antioksidan serta antiradang untuk mengurangkan kesan dari ketumbuhan ovarian cyst.Resveratrol juga membantu memuahkan ovari untuk menetaskan telur dari ovarian cyst. Jadi, cyst tidak membesar dan ovari dapat berfungsi dengan baik.

Ketulan telur di dalam ovari PCOS

Polifenol dari Vivix Shaklee juga mengandungi resveratrol, sumber dari anggur muscadine yang tinggi dengan antioksidan. Dengan adanya antioksidan, ia dapat menghalang radikal bebas daripada kucar kacir yang boleh menyebabkan masalah ketumbuhan tidak normal pada sel dalam badan seperti ovarian cyst.

Jadi, sebagai wanita yang inginkan kesihatan dalaman dan luaran, pengambilan antioksidan sangat penting. Terutama yang ingin hamil dan sedang ikhtiar untuk dapatkan zuriat.

Pesakit Ovarian Cyst Hamil Selepas Amalkan Polifenol dari Vivix

Baru ni ada pesakit ovarian cyst yang hamil selepas amalkan Vivix selama lebih 1 tahun dengan konsisten.

Disebabkan tak percaya dan seakan bermimpi, beliau buat ujian air kencing sebanyak 7 kali. Akhirnya, beliau buat keputusan untuk pemeriksaan melalui kaedah ultrasound dan ternyata degupan jantung bayi terlihat.

Rezeki hamil selepas amalkan polifenol dari Vivix Shaklee

Selepas 3 tahun menanti, Allah swt hadiahkan zuriat untuk beliau yang sabar dengan usaha, doa dan tawakkal. Syukur sebab beliau terbuka hati untuk ikhtiar amalkan polifenol dari Vivix Shaklee untuk ikhtiar hamil. Selebihnya segalanya di tangan-Nya jua.

Namun, Vivix bukanlah ubat untuk menyembuhkan. Tetapi kandungan resveratrol dari polifenol yang tinggi di dalamnya membantu untuk kesihatan sel termasuk sel dalam sistem pembiakan wanita dan lelaki.

Bagaimana Polifenol membantu Kesuburan

Dari segi kesihatan kesuburan pula, polifenol dari jenis resveratrol membantu dengan cara:
  • Menyaktoksin tubuh dari kotoran yang merendahkan tahap kesihatan seseorang untuk hamil
  • Bertindak sebagai anti radang untuk mengatasi masalah keradangan yang melibatkan organ wanita
  • Bertindak sebagai antioksida untuk meneutralkan radikal bebas yang boleh merosakkan sel termasuk sel rahim
  • Memelihara sel telur supaya sempurna dan berkualiti (Reverse oocyte biological age)
  • Kajian menunjukkan resveratrol membantu wanita yang mengalami masalah endometriosis, cyst, fibroid dan kanser rahim atau kanser payudara.
Keseluruhan sistem perlu berada dalam kesihatan yang baik untuk hamil

Dalam Vivix Shaklee pula ada campuran dari 4 bahan utama ini yang tinggi dengan polifenol dari jenis resveratrol. Resveratrol terbukti beri banyak manfaat untuk kesihatan. Jadi, untuk memastikan kesihatan berada dalam keadaan baik, dan terjaga dari peringkat sel, amalkan  Vivix Shaklee setiap hari.

Campuran 4 bahan utama yang menghasilkan Vivix kaya dengan Resveratrol
Minum Vivix setiap hari untuk polifenol yang mencukup dalam tubuh badan
Satu-satunya sebatian polifenol resveratrol yang ada di pasaran Malaysia dengan kualiti terbaik

Dapatkan polifenol dan amalkan setiap hari bukan sahaja untuk cyst dan hamil malah untuk kesan maksimum pada kesihatan dalaman wanita. Order Vivix dan buat pembayaran melalui kad kredit atau kad debit di sini.

Nina Salleh| Empowering moms

 

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

One thought

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: