Menu

Vivix Shaklee mengurangkan gejala SLE

Sejak dua minggu ni saya dapat banyak pertanyaan melalui Whatsapp tentang Vivix Shaklee untuk penyakit autoimun Systemic Lupus Erythematosus (SLE). Saya pun rasa susah hati sebab ada juga di kalangan sekeliling yang disahkan menghidap SLE dari usia kanak-kanak lagi.

Keradangan pada kulit biasa dilihat pada pesakit SLE

Baru ni juga waktu nak poskan Vivix Shaklee untuk pengguna tetap, ada salah seorang staf bertugas dekat courier J&T, beliau tanya soalan ni,

 “Vivix Shaklee ni boleh sembuhkan SLE ke?”

Katanya ada kawan yang cadangan supaya beliau amalkan Vivix Shaklee.

Supaya Vivix Shaklee ini tidak disalahertikan, saya terangkan kepada beliau bahawa Vivix ni bukanlah ubat untuk merawat atau menyembuhkan. Saya pula bukanlah yang ahli untuk merawat. Namun, saya ada kenalan yang mengamalkan Vivix Shaklee untuk masalah SLE.

Vivix Shaklee Boleh Sembuhkan SLE?

Sejauh mana Vivix Shaklee boleh bertindak dan memperelokkan kesihatan, ini sudah terbukti dengan kajian klinikal. Tetapi untuk menyatakan Vivix Shaklee mampu menyembuhkan penyakit SLE sebenarnya ia adalah tidak beretika dan overclaim.

Sebenarnya dalam Vivix Shaklee, ada kandungan polifenol yang sangat tinggi. Polifenol pula tinggi dengan antioksidan, ia sangat penting untuk melindungi sel dalam tubuh badan daripada kerosakan. Kerosakan sel ini akan menyebabkan banyak penyakit.

Vivix Shaklee memang tinggi permintaan sebab manfaat yang banyak untuk kesihatan

Bukan sebab Vivix ni bomoh atau ubat, tetapi memang ada kajian  yang membuktikan dengan minum Vivix Shaklee dalam jangka masa lebih 5 tahun, risiko untuk dapat penyakit seperti darah tinggi, kencing manis dan sakit jantung adalah lebih rendah.

Bagaimana Vivix membantu pesakit SLE?

Sebenarnya Vivix dan semua vitamin Shaklee BUKAN berfungsi untuk sembuhkan penyakit. Sebaliknya Vivix dan vitamin ini adalah sebagai langkah pencegahan dan mengurangkan kerosakan teruk pada bahagian sel tubuh badan dengan membekalkan nutrisi yang cukup terutama dari peringkat sel.

Sel badan yang tidak dapat nutrisi yang cukup akan mengalami kerosakan dan tidak dapat berfungsi dengan optimum.

Polifenol terbukti dapat kurangkan kerosakan sel badan

Kisah Pesakit SLE yang Pernah Kritikal

Saya ada kenalan yang mengamalkan Vivix Shaklee sejak mengggung derita penyakit SLE sejak sekian lama. Namun dari masalah kesihatan waktu kecil, rupanya ia adalah disebabkan penyakit autoimun iaitu SLE.

Gejala SLE yang dihadapi

Gejala penyakit SLE sebenarnya boleh jadi berbeza mengikut individu. Bukanlah sesuatu yang boleh di pin-point untuk kenalpasti masalahnya.

Bermula tahun 2003, beliau mula alami keradangan pada bahagian sendi, demam panas secara tiba-tiba hingga tak mampu untuk pergi ke kelas di universiti. Sejak itu doktor sahkan beliau menghidap rheumatoid arthritis, juga sejenis keradangan pada sendi.

Walaupun cuba dengan pelbagai rawatan moden, homeopati serta pelbagai rawatan alternatif namun tidak berjaya.

Keadaan beliau pada ketika itu lebih kurang begini. Gambar kredit : EyeWorld

Pada tahun 2006, sekali lagi beliau tidak sedarkan diri. Doktor sahkan ada kecederaan pada hati, kerosakan saraf dan pendarahan yang teruk pada kulit dalaman dan luaran akibat Stevens-Johnson Syndrome. Ia adalah keadaan yang jarang berlaku namun boleh menyebabkan kematian. Waktu ini, keadaan beliau sangat tenat. Beliau dimasukkan ke hospital Putra di Melaka selama 10 hari. Mengikut doktor, peluang untuk hidup sangat tipis.

Rawatan Pesakit SLE

Disebabkan pesakit SLE biasanya mengalami banyak gejala yang memerlukan rawatan khas dari pakar dalam bidangnya, maka ubat-ubatan juga berbeza.

Ada yang akan guna ubatan seperti steroid dan banyak jenis ubatan lain yang semuanya untuk bantu kurangkan gejala. Selain rawatan, palin penting untuk dapatkan sokongan dari keluarga serta tambah ilmu dan bersama dengan komuniti SLE yang mungkin banyak membantu beri pengetahuan baru.

Akhirnya Bebas Steroid

Daripada disahkan kritikal, kemudian perlu mengambil banyak jenis ubat-ubatan yang beri kesan lain terhadap kesihatan, akhirnya beliau ikhtiar dengan Vivix Shaklee.

Dalam kes beliau, Vivix Shaklee beri banyak kesan baik dalam kehidupan seharian. Selepas setahun beliau tidak lagi mengambil ubat-ubatan dan hal ini juga dalam pengetahuan doktor pakar yang merawatnya.

Kini beliau mampu berdiri, berjalan, melakukan kerja-kerja harian tanpa rasa seperti dililit atau berjalan diatas kawat-kawat duri bila kaki memijak lantai.

Doktor pakar yang merawat beliau sendiri pun macam tak percaya dengan semua ujian darah yang dibuat terhadap beliau. Keputusan ujian darah semuanya seperti orang normal yang sihat dan tak ada penyakit SLE.

Sel pada hati dan buah pinggang semua berfungsi dengan normal. Bacaan darah pun semua normal macam orang sihat!

Allahu Akbar! Kuasa Allah, kita sebagai manusia layaklah untuk ikhtiar dulu dengan apa cara yang tidak memudaratkan. Akhirnya, atas nasihat doktor pakar yang merawat, beliau sekarang dah tak perlu bergantung dengan ubat dari hospital dan hanya berbekalkan Vivix Shaklee setiap hari.

Beliau yang dulunya disahkan mandul, sekarang dah mempunyai 2 orang anak di dunia, 1 di Syurga. Doakan semoga beliau terus sihat.

Sekali lagi perlu faham yang Vivix Shaklee bukan ubat untuk menyembuhkan. Tetapi ia adalah sebatian yang tinggi dengan polifenol yang terbukti berkesan untuk kurangkan kerosakan dari peringkat sel. Untuk tahu lebih tentang Vivix, boleh baca di sini.

Boleh diminum terus atau campur dalam air. Sebatian yang kaya dengan antioksidan

Walaupun bukan ubat, ia bukanlah jamu segera yang dibuat tanpa kajian klinikal. Hasil dan kesan tak sama dengan jamu traditional. Ia adalah gabungan sains dan bahan semulajadi.

Kajian Klinikal untuk Penyakit SLE

Dalam Vivix Shaklee ada kandungan polifenol yang sangat tinggi. Polifenol ialah sebatian, nutrisi yang dah dikaji oleh para saintis yang mampu beri banyak manfaat kesihatan.  Pengambilan polifenol setiap hari dapat mengurangkan risiko pelbagai penyakit

Manakala untuk SLE, ada kajian yang membuktikan pengambilan polifenol berpotensi untuk jadi salah satu rawatan bagi penyaki SLE, namun perlukan kajian yang lebih dari mereka yang ahli. 

Selain polifenol yang kaya dalam Vivix Shaklee, pengambilan vitamin C, vitamin B, omega-3 sangat membantu bagi mengawal penyakit SLE.

Minum setiap hari untuk kesan terbaik pada kesihatan

Sebenarnya, pengambilan vitamin sewaktu badan masih sihat akan meningkatkan kualiti kesihatan dalaman.

Selain itu, saya juga ada pengalaman mengurangkan gejala eczema, salah satu penyakit autoimun juga, dengan pengambilan Vivix Shaklee sebagai sumber polifenol harian. Hubungi Pengedar Shaklee Ampang untuk dapatkan Vivix harga ahli.

Nina Salleh | Pengedar Shaklee Ampang

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: