Menu

Cara Hilangkan Perut Buncit Wanita

Perut buncit wanita sebenarnya ada cara untuk hilangkan dengan berkesan. Banyak faktor perut buncit antaranya:

  1. Pengumpulan lemak di bahagian perut.
  2. Masalah dalam abdomen seperti fibroid.
  3. Pengumpulan air dalam rongga abdomen (ascitis) yang disebabkan oleh pelbagai penyakit.
  4. Mengandung

Tapi ramai juga wanita alami perut buncit walaupun selepas melahirkan termasuklah saya sendiri.

cara hilang perut buncit wanita
Bahaya lemak pada sekeliling organ

Perut Buncit Hilang Selepas Buat Diet FBM

Kisah benar dari Puan Syakilah, umur 27 tahun yang sudah mempunyai 2 orang cahaya mata.

Beliau mula alami masalah kesihatan pada umur 24 tahun. Sejenis penyakit yang tak diketahui puncanya. Walau dah pergi jumpa doktor pakar, penat ulang alik hospital untuk cari penyelesaian. Masalah saraf kaki, sampaikan nak tidur pun akan menangis dulu tahan sakit, drive pun senget-senget tak boleh duduk dengan betul, jantung berdegup laju, migrian yang sangat teruk, muka kusam, tak datang haid dah 3 tahun sebab memang guna IM depo sebagai perancang keluarga.

cara hilangkan buncit wanita
Hilangkan perut buncit dengan ubah pemakanan

Ini cerita benar dari Puan Syakilah.

Hobi saya memang makan. Segala makanan yang viral saya akan terjebak untuk makan. Tak pernah miss. Paling gemar makan 4Fingers, Matcha Green Tea. Setiap hari beli dan akan makan makanan tu. Selalu makan lewat malam, paling lewat jam 3 pagi.

Lepastu cuba juga bersenam, buat diet suku-suku separuh, diet kira kalori, hari-hari makan salad, pernah juga tak makan sampai diri sendiri jatuh sakit. tetapi berat tak turun.

cara hilangkan buncit
Ego dan tak mahu berub ah punca susah hilang perut buncit

Bila sebut pasal diet, saya akan rasa benci teramat sebab semuanya tak menjadi untuk diri saya.

Saya selalu juga pergi berurut, pernah pergi buat kiropratik, jumpa doktor pakar klinik kerajaan dan swasta. Kalau saya kira-kira, dalam sebulan memang  ribu-ribu juga untuk seisi rawatan. Tapi masalah tetap ada. Penyakit tak juga hilang dan puncanya memang tak diketahui.

Syukur sangat bila jumpa diet FBM, inilah die yang saya paling puas hati dan berbaloi melabur. Buat diet FBM bukan saja hilangkan perut buncit, tapi puas hati sebab berat turun, inch loss sangat ketara.

testimoni diet fbm
Bagaimana diet FBM hilngkan perut buncit

Sejak buat diet FBM, walaupun bermula dengan nak trurunkan berat, masalah yang saya hadapi sebelum ni pun beransur hilang. Kini dah tak ada lahi temujanji dengan doktor, syukur Alhamdulilah. Jantung juga sudah kembali normal. Tak macam dulu kerap berdegup laju dengan tiba-tiba. Migrain pun dah tak lagi menyerang (mintak dijauhkan ) .

Cara Hilangkan Perut Buncit dengan Diet FBM

Sebelum  saya sendiri buat diet FBM, ada banyak diet juga pernah cuba tapi perut tetap lah buncit. Ada juga buat latihan senaman plank, tapi tak berapa berkesan melainkan ubah pemakanan dengan diet FBM macam puan Syakilah.

Buat diet FBM akan ajar badan untuk pilih makanan yang betul. Bukan lagi makan untuk “ternak lemak” tetapi makan sebagai penjana tenaga. Sebab itu kena daftar dan join diet FBM cepat untuk dapatkan hasil lebih cepat.

hilangkan perut buncit
Ini kisah benar, dari orang yang benar

Syukur bila amakan diet ikut mealplan FBM, bukan saja dapat kurus, insyaAllah banyak masalah kesihatan boleh selesai.

Inilah komponen wajib bila buat diet FBM:

1)Intermittent Fasting

Untuk jaga usus dan kekerapan makan. Tetapi, ramai juga yang dah buat intermittent fasting, tak dapat hasil. Rupanya salah pilih makanan. Lepas ikut mealplan FBM, baru rasa kesan intermittent fasting tu.

2) Mealplan FBM

diet FBM kurus cepat
Pernah buat IF tapi tak makan macam mealplan FBM

Mealplan FBM akan diberi secara eksklusif untuk mereka yang mendapatkan suplemen untuk memulakan diet FBM daripada Pengedar Shaklee Ampang. Boleh lihat di sini untuk pakej berkenaan.

Nina Salleh | Coach Diet FBM

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: