Menu

Apa Yang Buatkan Saya Sanggup Berhenti Kerja Kerajaan

Assalamualaikum dan salam sejahtera, mesti ramai yang tertanya dan pelik kan, sebenarnya apa yang buatkan saya sanggup berhenti kerja kerajaan dengan jawatan tetap pulak tu. Saya sanggup letak jawatan sebagai Penolong Pegawai Perubatan Gred U41. Itu perkerjaan yang saya impikan sewaktu di universiti lagi. 

 

Jadi ibu berkerja
Keluarga besar saya di Sabah. Mereka jadi tempat rujukan dan teman seperjuangan

Tetapi itu dulu, cerita keterujaandapat kerja kerajaan sebelum saya kenal Shaklee. Ada sebab yang memaksa saya buat pilihan untuk berhenti kerja kerajaan. Tapi mungkin ramai lagi yang belum tahu, apa yang Shaklee tawarkan dan apa yang kita boleh dapat dengan bisnes Shaklee sehingga saya sanggup berhenti kerja kerajaan walaupun dapat jawatan tetap.

Jadi ini adalah antara apa yang Shaklee tawarkan kepada saya dan sesiapa sahaja yang nak mulakan bisnes dengan Shaklee.

 

Apa Yang Buatkan Saya Berhenti Kerja Kerajaan

1.Gaya Hidup

Dari sebelum berhenti kerja kerajaan, saya sentiasa ada impian untuk kerja sendiri dan ada pendapatan sendiri. Saya suka gaya hidup lepak santai dan ikut masa sendiri. Tak sangka, bila join bisnes Shaklee saya dapat gaya hidup begitu. Saya suka kerja yang kita boleh buat dalam waktu yang kita suka, di tempat yang kita selesa bersama orang-orang yang kita sayang. Kalau kerja waktu pejabat biasanya dari jam 8 pagi hingga 5 petang, saya perlu punch in dan punch out untuk dapat gaji.

Tetapi dengan bisnes ni saya tak perlu buat semua tu, cuma perlu push diri sendiri. 

 

Walaupun pergi bercuti, bisnes jalan seperti biasa

Sebelum ni saya memang tahu ada orang bisnes dan dapat teruskan kelangsungan hidup dengan Shaklee. Tetapi saya tak pernah tahu macam mana semua tu berlaku. Like how they do it? Sampai satu tahap saya terfikir apa benda yang Shaklee bagi sampai orang boleh bayar kereta, beli rumah, dapat pergi trip free macam tu je.

Dapat bonus, memang bukan scam tetapi kelihatan sepertinya.Haha

Semua dengan Shaklee. Wow

Bila buat bisnes Shaklee, dalam team saya sendiri dah ramai yang bina kerjaya dengan Shaklee. Macam saya, lepas berhenti kerja kerajaan, saya dah buat bisnes ni sepenuh masa dan besarkan group dan rangkaian kumpulan The Brightstars (TBS) 💫

Team kami dari pelbagai latar belakang

 

Kerana gaya hidup yang begini saya impikan dari dulu. Kena pula dengan orang atasan yamg buatkan saya tak fikir panjang untuk berhenti kerja kerajaan. 

2.Duit Tunai

Sebenarnya apa yang kita buat mesti ada tujuan akhir. Ia mesti dibuat dengan bersungguh-sungguh jikalau nak pilih untuk buat apa yang kita suka. Saya suka sebab Shaklee bagi duit tunai yang dikreditkan ke dalam akaun pada setiap 14haribulan. Inilah komisen dan salah satu cabang pendapatan daripada Shaklee.

Setiap bulan dapat bonus macam dapat gaji. Walaupun tak kerja, memang tak terasa sebab pendapatan sentiasa ada. Alhamdulillah. Namun, ada juga yang buat bisnes tapi tak layak dapat bonus tunai ni. Ada kriteria dan mata ganjaran yang Shaklee tetapkan. Jadi, kalau ada target dan buat sungguh-sungguh insyaAllah boleh tampung kehidupan dengan bisnes Shaklee.

Hanya yang layak cukup points akan dapat bonus. Bonus 2 angka hingga 6 angka saya pernah tengok sendiri. Shaklee akan beri bonus mengikut jualan dan komitmen untuk kita bina kumpulan dan bantu lebih ramai.

  Untung runcit sehingga 33%

 

Sebagai ahli Shaklee, kita akan layak untuk dapat harga ahli, setiap pembelian produk kesihatan dan kecantikan adalah pada harga ahli. Dari keahlian ni kita dah boleh mula menjual dan mulakan bisnes kita. Setiap barang yang dijual adalah pada harga retail, dari sini kita akan dapat untung runcit. 

Klik sini untuk daftar sebagai ahli Shaklee dan mulakan bisnes bersama kami. keahlian Shaklee dengan:

Kemudian dah layak untuk menjual, dan join teamTBS untuk bersama saya dan team, dengan group yang sangat supportive😁

 

Bonus dari Shaklee setiap 14haribulan

 

Bonus ini berdasarkan  jualan terkumpul setiap bulan. Ia akan menentukan peratusan bonus sehingga 21% akan dibayar. 

Bonus ini akan masuk dalam akaun bank, dan statement bonus ini boleh digunakan untuk membeli aset😱

Bonus 4 angka saya yang pertama

Ada yang dapat buat loan beli rumah bernilai RM3 jutadengan bonus Shaklee. Kisah beliau, seorang bekas pegawai perubatan, kini mengasaskan RYG dengan bisnes Shaklee sepenuh masa dan lulus loan 3.11 juta.

 

3Convention

 

Untuk setiap ahli yang layak, mata ganjaran untuk trip percuma pula dikira berdasarkan jumlah jualan kumpulan serta size kumpulan dan pangkat dalam bisnes Shaklee. Semakin tinggi pangkat, semakin besar mata ganjaran, semakin ramai ahli keluarga dapat sertai trip mewah.

Trip percutian yang menarik, destinasinya telah ditetapkan oleh pihak Shaklee setiap tahun. Terdapat 2 trip setiap tahun iaitu regional dan international, mata ganjaran yang perlu dikumpul juga berbeza.

Paling seronok sebab trip ni boleh jadi percutian sekeluarga yang menyeronokkan. Boleh bawa suami, anak-anak, mak, ayah dan mertua kita tau dengan syarat cukup mata ganjaran😉

Kalau nak bawak ramai ahli keluarga, kena usaha lebih dan kumpul mata ganjaran banyak-banyak lagi.

Trip Shaklee bukan calang-calang tau, saya dah pernah pergi, untuk regional tahun 2017, menaiki Libra Cruise Trip boleh baca sini ,terbaik dan 5 bintang punya percutian. Shaklee macam biasa, akan bagi yang terbaik.

 


Bersama mak bisnes yang bantu dan banyak guide saya dalam bisnes, direct upline Master Syaheera ketika di Langkawi.

Untuk cycle ni ada Bangkok dan Mediterranean Cruise, doakan Nina lepas points untuk Mediterranean Cruise🤤

 


Bermula April 2018-Mac 2019, kami akan kejar trip ke Las Vegas pula, dapat lawat HQ Shaklee dan hadir ke Global Conference di Pleasanton, doakan lepas tiket untuk bawa suami bersama.

 

4.Car 

 

Bukan Shaklee bagi kereta tau. Tapi Shaklee akan bagi duit tunai setiap bulan, masuk bersama bonus setiap 14haribulan. 

Jadi sebenarnya tak kisah nak buat beli apa, RUMAH boleh! KERETA LAAAAGI BOLEH. Kawan saya dah ramai yang bayar kereta idaman guna duit car ni. Tapi bagi Nina pulak, kereta yang ada dah memadai, Nina buat saving😁

 

Kunci besar simbolik terima car bonus sebagai pencen awal
Column car terisi

Bila dah layak dapat car bonus, columnCar’ akan terisi

Pilih cara untuk capai dalam masa 3 atau 4 bulan dan kalian akan layak untuk rasa car bonus ni selagi bisnes anda berjalan. Kira macam pencen sebab akan masuk akaun.

 

Car bonus shaklee

 

Saya nak bantu lebih ramai, dan kalian yang membaca ni untuk jadi salah seorang yang layak untuk 3Cs dalam Shaklee. Mulakan bisnes bersama saya, kita bina legasi bersama The Brightstars dan dapat guide dari Nina sendiri.

 

Kami akan guide dan terbuka juga untuk yang tak ada asas berniaga.

 

 Nina Salleh | Empoweringmoms

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: