Menu

Tips Lambatkan Penuaan Kulit

Umur baru 32 tetapi nampak seperti 50-an gara-gara kedutan dan garis halus? Tips untuk lambatkan penuaan dengan polifenol.

Kulit berkedut akan nampak cepat tua

Nak kulit yang sentiasa tegang dan lambat berkedut tapi dengan cara yang lebih selamat, amalkan polifenol setiap hari. Jika hari ini umur baru 32 tapi sudah ada kedutan pada kulit, garis halus dan kekenduran, jangan risau sebab masih belum terlambat untuk hentikan penuaan dengan polifenol.

Manfaat Polifenol Untuk Kulit

Menghentikan Penguraian Kolagen dan Elastin

Jaringan kolagen dan elastin semakin berkurang

Kajian telah menunjukkan bahawa polifenol membantu meneutralkan radikal bebas yang menguraikan kolagen dan elastin dan seterusnya mengakibatkan kulit kendur dan kurang anjal. Dengan polifenol yang bertindak sebagai penghalang radikal bebas, kolagen baru boleh dibentuk, dan kulit mampu membaiki selnya sendiri1 untuk kulit yang lebih sihat.

 

Melindungi dari Kerosakan Akibat Pendedahan kepada Matahari

Uv boleh mempercepatkan penuaan

Polifenol membantu melindungi daripada kerosakan UV yang memusnahkan kolagen dan elastin pada kadar yang lebih cepat. Ia juga membantu mengurangkan keradangan dan seterusnya meningkatkan seri kulit .

Menghalang Pembentukan Protein AGE

Produk Advanced glycation akhir (AGE) adalah sebatian berbahaya yang terbentuk dalam badan dan makanan. Tahap yang tinggi telah menunjukkan bahawa ia menyebabkan tekanan oksidatif serta keradangan dan menyumbang kepada pengurangan keanjalan, kedutan dan penuaan yang lebih cepat. Polifenol membantu menghalang pembentukannya supaya kulit akan kelihatan muda, jelita.

Sumber Polifenol Harian

Amalkan satu sudu Vivix setiap hari untuk bekalkan sumber polifenol dari 4 bahan:

Polygonum Cuspidatum

Muscadine Grape

Kelebihan Muscadine Grape ialah buah yang paling tinggi dengan polifenol.

Elderberry Eropah

Purple Carrot

Kesemua bahan yang tinggi dengan polifenol dan mempunyai banyak manfaat kesihatan ada dalam sebotol Vivix.

Order Vivix di sini sekarang!

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: