Menu

Vita-lize Multivitamin Shaklee Yang Baru

Shaklee ialah syarikat yang mengeluarkan vitamin untuk keperluan nutrisi dan kesihatan tubuh badan manusia. Antara vitamin yang mendapat permintaan tinggi, dan ia juga adalah yang pertama di di dunia iaitu mulvitamin Shaklee.

Multivitamin : Nutrisi Penting Untuk Kesihatan Optimum

Hasil Kajian Nutrisi Golongan Dewasa Malaysia (MANS) 2014 menunjukkan bahawa kebanyakan rakyat Malaysia tidak mengambil makanan yang kaya vitamin dan mineral dengan cukup.

Ini adalah gambaran kuantiti makanan yang perlu diambil setiap hari bagi memenuhi nutrisi harian. Kalau saiz hidangan yang dicadangkan pun masih ramai yang tak dapat nak cukupkan, apatah lagi yang ini.

multivitamin semulajadi
Cukupkan semua ni dalam sehari kita makan?

Kesan Kekurangan Mikronutrien

Beberapa contoh gejala yang akan ditunjukkan oleh tubuh badan akibat kekurangan mikronutrien. Ia boleh disebabkan kekurangan nutrisi tertentu atau masalah kesihatan yang perlu dirujuk kepada pegawai perubatan.

1) Kekurangan Kalsium

-jari kebas
-denyutan jantung tidak normal

2) Kekurangan fosfat
-risiko kecacatan kehamilan
-cirit birit
-sakit perut

3) Kekurangan vitamin D
-masalah tulang
-perubahan mood (mood swing)

4)Kekurangan zat besi
-lesu
-sesak nafas
-sejuk tangan dan kaki
-kuku rapuh

Kebaikan Mengambil Multivitamin Setiap Hari

Kebiasaannya kesan akibat kekurangan mikronutrien ini akan lebih dirasai selepas mengambil multivitamin. Ini disebabkan perubahan kesihatan yang lebih baik akan dialami oleh pengamal multivitamin setiap hari

1)Mengisi jurang nutrisi
2)Meningkatkan tahap tenaga
3)Menambah baik mood
4)Mengurangkan tekanan dan kebimbangan

Nampak remeh tetapi percayalah dengan pengambilan multivitamin setiap hari, ia mampu mengubah kehidupan seharian kita.

Vita-lize ialah vitamin keluaran Shaklee hasil inovasi produk multivitamin pertama di dunia iaitu Vitalize Mineral pada tahun 1915.

multivitamin malaysia
Multivitamin pertama di dunia

Vitalize mineral mengubah banyak kehidupan. Hingga hari ini ia menjadi vitamin yang diperlukan ramai, diinovasi oleh Shaklee dari masa ke masa.

Nutrisi Penting dalam Vita-lize

Vita-lize ialah multivitamin Shaklee untuk dewasa. Ia perlu diambil 2 tablet setiap hari bersama makanan. Berbanding multivitamin jenama lain, Vita-lize Shaklee mempunya mineral penting yang lengkap untuk tubuh badan.

1.Setiap hidangan membekalkan 25 jenis vitamin dan mineral penting

2.2 tablet Vita-lize membekalkan 600mcg asid folik dan vitamin B

3.Sistem penghantaran salutan mikro berpaten yang direka untuk memastikan penyerapan asid folik secara optimum.

Siapa Yang Perlu Vita-Lize

Vita-lize ialah multivitamin yang seperlunya diambil oleh orang dewasa yang inginkan kesihatan tubuh badan pada tahap optimum tanpa lesu, lemah badan dan lenguh tulang. Vita-lize membantu melengkapkan nutrisi harian.

Nutrisi harian perlu diambil dengan cukup supaya tidak ada masalah kesihatan di hari tua kelak. InsyaAllah. Mulakan dari sekarang.

multivitamin shaklee
Mereka yang perlukan vitalize

Untuk kesihatan yang lebih baik, dapatkan multivitamin Vita-lize ini dari Pengedar Shaklee Ampang. Atau daftar sebagai ahli Shaklee RM35 sahaja untuk dapat penjimatan yang berganda.

Nina Salleh | Pengedar Shaklee Ampang

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: