Menu

Inspirasi: Ibu anak dua seronok kongsi kebaikan sambil bisnes dari rumah

Bermula Dari Jadi Pengguna Setia

Ibu muda yang berasal dari Kedah, dan kini menetap di Terengganu ini seorang bekas kerani akaun di sebuah syarikat, kemudian beliau buat keputusan untuk berhenti kerja bagi menjaga sendiri anak-anak di rumah.

Beliau mula mengamalkan vitamin Shaklee sewaktu mengandung pada tahun 2020. Hasilnya, beliau tidak ada masalah kejang kaki, malah kulit pun lebih berseri-seri berbanding sebelumnya. Beliau tidak alami masalah yang biasa dihadapi oleh ibu-ibu mengandung.

Puan Haiza, suami dan dua anak mereka
Mula Berkongsi Di Media Sosial

Sangat teruja, seronok dan juga tak sangka sampai begitu kesan vitamin yang beliau amalkan, Puan Haiza yang berumur 30 tahun, terus buat keputusan untuk berkongsi kesan yang dialaminya di Facebook dengan harapan untuk membantu ibu-ibu mengandung agar dapat rasai pengalaman dan detik yang terindah dalam hidup.

Beliau membantu ramai ibu-ibu mengandung dan menyusu untuk dapat kesihatan yang lebih baik dengan vitamin Shaklee.

Vitamin Shaklee untuk ibu mengandung
Terima Komisen Bulanan Hampir RM2000

Sejak bulan Julai tahun 2020, beliau sudah terima komisen hampir RM2000 dengan Shaklee. Yang menariknya, beliau tidak perlu keluarkan modal dan hanya buat perkongsian santai di media sosial di samping menguruskan rumah tangga.

Selain komisen yang dikreditkan dalam akaun, setiap vitamin terjual juga akan ada untung runcit. Beliau juga beruntung kerana mendapat sokongan penuh dari suami tercinta. Itulah kunci untuk capai kejayaan yang lebih besar, dengan redha dari suami dan tidak berputus asa.

bisnes dari rumah
Komisen yang diterima bergantung kepada jumlah jualan. Ia dikemaskini setiap hari dalam sistem web Shaklee

Sentiasa berusaha untuk buat yang terbaik, Puan Haiza sudah membina kumpulan sendiri dengan ahli-ahli yang ada misi sama dengan beliau. Ini 5 perkara yang beliau amalkan dan ibu-ibu lain juga boleh tiru:

  1. Sentiasa konsisten untuk memberi manfaat dan membantu lebih ramai dengan perkongsian di platform media sosial yang percuma seperti Facebook, Instagram dan Whatsapp.
  2. Tidak pernah berputus asa, dan yakin ada rezeki untuk yang berusaha. Beliau yakin yang rezeki Allah beri untuk yang berusaha. Itulah kekuatan untuk beliau terus konsisten.
  3. Sentiasa berkomunikasi dengan suami untuk sokongan penuh. Bila suami sokong dan redha, kerja-kerja pun jadi mudah.
  4. Tidak jadikan bisnes dari rumah sebagai halangan untuk mengabaikan tuntutan sebagai isteri. Apa yang penting, perlu diutamakan.
  5. Sentiasa tambah ilmu dan berdamping dengan mentor bisnes untuk rancang dan buat lebih baik setiap hari.

Walaupun dari rumah, kita mampu ubah kehidupan bermula dari sekarang. Whatsapp Puan Haiza untuk peluang bisnes tanpa modal.

Nina Salleh | Founder of TBS Wellness

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: