Menu

DOKTOR TERKEJUT, PESAKIT BEBAS KANSER TULANG

“Doktor di Institut Kanser Negara pun terkejut bila sel kanser dalam badan saya dah tak dikesan. Saya dah bebas kanser!”, seorang pesakit kanser tulang tahap dua memberitahu melalui aplikasi ‘Whatsapp’.

Selepas beberapa bulan beliau mengamalkan supplement, salah satunya ialah coQtrol yang mengandungi coQ10 dan resveratrol. Ia kedengaran overclaim, tetapi ada kajian sains yang membuktikan.

Sebak, terharu, terkejut dan bercampur syukur ke hadrat Ilahi. Kita hanya usaha, Dia Yang Maha Menyembuhkan. Kanser ini walaupun dah ‘biasa’ , ia tetap mimpi ngeri. Semoga kita terus sihat.

KEPENTINGAN COQ10

Badan kita menghasilkan coQ10 sendiri.

Namun disebabkan faktor usia, pemakanan dan pengambilan ubat seperti statin, penghasilan coQ10 akan berkurang.

Kepentingan CoQ10

CoQ10 ada dalam setiap sel dan paling banyak di jantung. Ia penting untuk memberikan tenaga dan melindungi sel. Ia sangat penting untuk kesihatan dan memberi tenaga kepada jantung untuk mengepam darah dengan efektif.

Dr Karl Folkers, seorang ahli biokimia yang banyak menyumbang dalam mengenalpasti dan mengasingkan produk natural bioaktif.

Dalam salah satu kajian yang beliau jalankan, terbukti pengambilan coQ10 bermanfaat untuk pesakit kanser dan dapat meningkatkan tahap survival dari 5 hingga 15 tahun malah ada yang bebas kanser.

( Rujukan: Folkers K, Brown R, Judy WV, Morita M (1993) Survival of cancer patients on therapy with coenzyme Q10. Biochem Biophys Res Commun 192: 241-245)

Betapa penting pengambilan coQ10 yang cukup setiap hari. 100mg setiap hari dapat memberikan manfaat untuk kesihatan yang berpanjangan. Dengan pemakanan yang tidak terjaga, ini adalah ikhtiar untuk kesihatan yang lebih baik.

Bagi mendapatkan 100mg coQ10 setiap hari, kita perlu memakan sama ada 3KG daging, 100cawan brokoli rebus, 100 sudu makan minyak canola atau 3.3 KG mentega kacang.

CoQtrol adalah gabungan coQ10 dan resveratrol

Atau dengan 1 biji CoQtrol dari Shaklee setiap hari untuk memenuhi keperluan badan. Ianya lebih mudah berbanding untuk ambil dari makanan, belum tentu cukup sumber coQ10 untuk seisi keljva

Jom sihat bersama #TBSWellness.

vitamin malaysia

Nak Order Vitamin Shaklee

Pembayaran Boleh Dibuat ke Akaun RHB TBS Wellness (21209500108773) dan Whatsapp Resit Pembayaran Untuk Langkah Seterusnya

Leave a Reply

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Whatsapp Nina Salleh
%d bloggers like this: